Szendrei Tibor és Szentirmai Renáta 2005 óta dolgoznak együtt. Azóta több önálló könyv és illusztráció került ki a kezeik alól. Miért döntöttek úgy, hogy összefognak?
Hogyan tud két eltérő egyéniséggel és múlttal rendelkező grafikus összehangolódni?
Mi a munkamódszerük?
Megmutatjuk!

Pepi és Tapiton Afrikában

Rengeteg kiadvány készül gyermekek részére az állatokról, de ilyen jellegű hazánkban tudtunkkal még nem jelent meg. A könyv két világjáró cimbora nagy utazásáról szól, amit rövid, humoros és tanulságos képregényekben mutatunk be. A történeteket érdekes ismeretterjesztő tartalom és rengeteg illusztráció kíséri, melyek ízelítőt adnak Afrika jellegzetességeiből. A kiadó teljesen szabadkezet adott, ami azt jelenti, hogy nem csak a képek készítését, hanem a szerkesztést, a szövegírást, sőt az egész könyv tervezését és a tördelést is kis csapatunk valósíthatta meg. Az utolsó pillanatban a kiadó kérésére rejtvényekkel és játékos elemekkel is színesítettük az oldalakat. Öröm volt a munka minden perce, és csak remélni tudjuk, hogy azoknak is hasonló érzéseket adunk, akik nézik és olvassák.

Bővebben...

Róma

Történelmi témájú ismeretterjesztő illusztrációt készíteni nem csak érdekes, de felelősséggel is járó vállalkozás. Mivel nem vagyunk történészek, így a képek tervezése rengeteg tanulással is járt. Mindennek utána kellett nézni, hogy a lehető legnagyobb hitelességgel ábrázoljuk a kor jellemzőit. A kiadó betördelt forgatókönyvet adott, az illusztrációk helyét üresen hagyva. Ez némileg befolyásolta a kompozíciók megtervezését, de adott egy sajátos inspirációt is egyben.  Az összes illusztráció megtervezését ránk bízták, a képek nagy részét magunk is festettük meg, a többi pedig tehetséges kollégáink munkáját dicséri.

Bővebben...

János vitéz

Petőfi Sándor művét minden magyar ember ismeri, hiszen már gyerekkorban megismerhettük az iskolapadban. A szegény juhászlegény kalandos története sokakat megihletett, sokféleképpen feldolgozták már, és többféle kiadást ért meg, de még senki nem készített hozzá ilyen sok színes illusztrációt. Az ötlet sajátunk volt, és a kiadó egyből támogatta is, bár kételkedett a sikerben. Mi nem kételkedtünk, és ahogy haladtunk az illusztrációkkal, mindenki bizakodni kezdett. Nyolc hónap múlva a hetvenegyedik képpel befejeztük ennek a csodálatos mesének a grafikai munkálatait. A mai világban a gyerekek már valószínűleg a fantasy témakörébe sorolnák ezt a költeményt. Reméljük, kedvet szereztünk nekik az olvasáshoz, és talán nem csak nekik.  

Bővebben...

Képes biblia

Az első önálló és komoly megbízás. Az első, ami igazán próbára tette a kettősünket, ahol összehangoltuk a technikánkat, tudásunkat. Az első olyan munkánk, ahol megmérettettünk. A könyvet elsősorban nem vallásos embereknek szántuk, hanem olyanoknak, akik talán még nem ismerik ezeket a történeteket, vagy ha már hallották valahol, az illusztrációk látványa olvasásra sarkallja őket, akár sokadjára is.

Bővebben...

Hercegnők kézikönyve

Ez a könyv különösen nagy kihívás volt számunkra. Gyermekeknek, főleg kislányoknak készült, de miért ne lapozgatnák szívesen az anyukák, a nagymamák, vagy akár a család többi tagja is. A kiadó eredetileg más, egyszerűbb stílusban gondolkodott, de mikor meglátta az első elkészült képet, rövid gondolkodás után a könyvet kiemelt kategóriába sorolta. 2012. november hónapjában jelent meg, és a fogadtatás igazolta várakozásainkat.

Bővebben...